Skip to content

Davis®-counseling


Beelddenken en leerproblemen

Kinderen en volwassenen die van nature non-verbaal denken – ook wel beelddenkers genoemd – hebben vaak last van één of meer van de volgende problemen: dyslexiedyscalculiecoördinatieproblemencommunicatieproblemenADHD en ADD. In de spanning en frustratie die daarop volgen, kan hun natuurlijke gave niet volledig tot bloei komen en kunnen lichamelijke en/of psychische klachten ontstaan.

Bloom counseling

Bloom helpt beelddenkende kinderen en volwassenen hun gave te (her)vinden en effectief in te zetten bij het aanpakken van problemen met leren en concentreren. De begeleiding is intensief en afgestemd op de persoon. Je krijgt gereedschap aangereikt waar je zelf mee verder kan werken.

In de counseling wordt gebruik gemaakt van de Davis methode. Deze methode biedt geen symptoombestrijding, maar is gericht op het behandelen van de kern van het (leer)probleem. Door de werkelijke oorzaak aan te pakken, vallen (leer)blokkades weg en komt er een authentiek veranderingsproces op gang.

Bloom geeft kinderen en volwassenen de mogelijkheid om zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces. Op het moment dat je zelf verantwoordelijkheid kunt nemen voor veranderingen, zijn die ook blijvend.

Zo werkt Bloom
Na een intake van ongeveer 2 uur beslissen we over het starten van het individuele counseling programma.

De basis Davis counseling duurt vijf dagen. Deze worden, in de meeste gevallen, in een redelijk kort tijdsbestek gepland en afgesloten met een evaluatie. In overleg en afhankelijk van de situatie wordt een vervolg bepaald.

Sommige problemen – zoals AD(H)D en ernstige rekenproblemen – zijn niet in vijf dagen te behandelen. Vaak zijn er dan nog meerdere follow-up dagen nodig.

De counseling kan ook in het Engels gegeven worden.

Meer informatie?
Herken je wat je hier hebt kunnen lezen bij jezelf of je kind?
Voel je je aangesproken door wat Bloom te bieden heeft?
Wil je onderzoeken of jij of je kind in aanmerking komt voor een counseling?

Dan nodig ik je graag uit om contact met mij op te nemen voor een persoonlijk gesprek of advies.

Uitgebreide informatie over de Davis methode kun je vinden in de boeken: ‘De Gave van Dyslexie’ en ‘De Gave van Leren’ van Ronald D. Davis