Skip to content

Wie is bloom?


Even voorstellen
Ik heet Pérola Gonçalves en ben de oprichtster van Bloom. Sinds 2002 heb ik mijn eigen praktijk als orthopedagoge en gecertificeerd Davis counselor.

In 1975 werd ik geboren in Utrecht. Ik had geluk: op de scholen waar ik zat, was ruimte voor creativiteit en een nieuwe manier van leren. Daarna heb ik wiskunde en pedagogiek gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam – waar ik onderzoek deed naar de Davis leersstrategieën voor het basisonderwijs. Maar ik raakte pas echt overtuigd van de werking van de Davis methode toen ik in 1998 als stagiaire mee mocht doen met een counseling.

Over de jaren heen heb ik vele kinderen en volwassenen begeleid – elke counseling is een bijzonder avontuur – en keer op keer heb ik cursisten een essentiële verandering mogen zien doormaken, en weer plezier zien krijgen in leren en leven.

Het is mijn passie om mensen te begeleiden in hun proces van inzicht en bloei.


Van 2007 tot 2009 heb ik in de Verenigde Staten gewoond en gewerkt. Daar is de naam Bloom ontstaan voor mijn praktijk. Bloom betekent: bloesem, bloem, in bloei, (op)bloeien, stralen en floreren.