Skip to content

Ervaringen


Vader van Pia (11 jaar): “Om een lang verhaal kort te maken: wij zagen onze dochter binnen een jaar haar grote rekenachterstand inhalen en haar zelfvertrouwen terug vinden. En niet alleen dat: met wiskunde haalt ze nu de beste cijfers van de klas! Volgens ons is dit niet alleen te danken aan de Davis methode, maar evenzeer aan de persoonlijkheid, de werkwijze, het enthousiasme en de professionaliteit van Pérola. Wij raden haar aan met heel ons hart.”


Lilian Obers (moeder, die aanwezig was bij de counseling van drie van haar zonen): “Ik heb zelf zoveel geleerd van de counseling. Ik kan veel meer ruimte geven aan mijn kinderen en zie dat het nodig is. Daardoor is mijn relatie met hen een stuk soepeler geworden. Het was een erg prettige samenwerking met Pérola; ik voelde geen enkel oordeel van haar. Tijdens de counseling gaf ze ook ruimte aan mij, als moeder, en heb ik een stukje van mijn eigen gevoeligheid ontdekt. Soms denk ik wel: ze had eigenlijk twee rekeningen moeten sturen – eentje voor mijn zoon en eentje voor mij.”


Moeder van Jon (15 jaar): “Je bent als moeder constant zoekende naar hulp voor je autistisch kind. Gelukkig vond ik een paar jaar geleden Pérola. In de counseling kwamen dingen naar voren die we nooit in Jon vermoed hadden. Zo bleek hij paarden aan te voelen en ermee om te kunnen gaan als een aangeboren leider. Pérola voelt Jon aan en heeft hem zijn mogelijkheden laten ontdekken. Ik kan dan ook stellig zeggen dat zij er aan meegedragen heeft dat Jon, ondanks zijn autisme, een geweldig mens is geworden die straks goed mee kan draaien in de maatschappij.”


Frits Criens (leraar en schrijver, 58 jaar): “In mijn poëzie kan ik nu veel dieper reiken dan voorheen. Ik heb geleerd te herkennen wanneer en waardoor ik uit de oriëntatie ga en ook kan ik die desoriëntatie gemakkelijk herstellen. Dat heeft me al vaak goede diensten bewezen in allerlei situaties zoals auto rijden, tennis in een grote hal, lesgeven terwijl ik moe of afgeleid ben en het voordragen van nieuwe gedichten. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn eigen emoties en kan die oprechter uiten. Door Pérola Gonçalves is mijn leven veranderd”.


Louise Korsten (orthopedagoge, 63 jaar): “Door mijn oriëntatiepunt te gebruiken blijf ik veel beter bij de les en komt informatie beter binnen. Ik sta hierdoor letterlijk en figuurlijk steviger in de wereld. Het is niet te geloven hoe dat mijn zelfvertrouwen heeft verbeterd.”


Silvie Rutjens-Criens (receptioniste, 28 jaar): “Ik heb heel erg veel geleerd tijdens deze counseling en ben ontzettend blij dat dit op mijn pad is gekomen. Ook ben ik heel erg blij dat ik de counseling bij Pérola heb mogen doen. Zij is een prettige en energieke vrouw, die veel positiviteit uitstraalt. Mijn hele leven heb ik moeite gehad met mijn fijne motoriek. Op school had ik veel problemen met rekenen en was ik overal veel trager in dan de meeste van mijn klasgenoten. Ik voelde me nooit goed genoeg. Sinds de counseling heb ik de zaken veel meer op een rij en stel ik dingen niet meer zo lang uit. Er is daardoor meer rust in mijn leven. Ik beweeg soepeler en mijn coördinatie is vooruit gegaan. Mijn oriëntatiegevoel is beter geworden. Ik leg gemakkelijker contact met anderen. Op mijn werk heb ik veel complimentjes gekregen, dat ik zo veranderd ben en zoveel mondiger ben geworden. Ik kan iedereen die beelddenker is en dyslexie heeft absoluut aanraden deze counseling te gaan doen.”